Tikka masala falafel med grönsallad & srirachamajo


Vi varierar ganska ofta vår mat efter årstid och nu när det börjar bli varmare så brukar vi hamna i ett sallads-mode och vi gissar att vi inte är ensamma om det. Sallad är dessutom alltid ett bra alternativ när man har grönsaker och diverse i kylen som behöver ätas upp ganska snabbt. Denna sallad är en grönsallad med rödkål, ärtor, sojabönor, sockerärtor och jalapeno som vi serverade med falafel som kryddades med lite tikka masala. Till det toppade vi med krossade cashewnötter, lime och sriracha mayo. Annorlunda och så gott!


Ingredienser: (4 port)

Valfri grönsallad (vi hade ca 1 huvud romansallad & 1 påse babyspenat)

Ca 3 dl sojabönor

Ca 3 dl frysta ärtor

1 förp sockerärtor (frysta går också bra)

1/4 rödkål beroende på strl

0,5 lime

1-2 nävar cashewnötter

1 jalapeno

2 tsk tikka masala kryddblandning (Santa Maria)

Falafel så många man vill ha (vi använde fryst)

Sriracha mayo (Rydbergs)

Olja


Så här gör du:

1. Börja med att måtta upp de frysta grönsakerna och lägg i en skål med ljummet vatten alternativt ta fram i god tid innan. Ta fram falafeln och tina den på valfritt sätt.

2. Skölj sedan salladen och hacka/riv isär och lägg i en stor skål. Strimla rödkålen i tunnare strimlor och lägg på salladen.

3. När falafeln tinat stek den på medelhög värme med olja i några minuter tills den fått gyllenbrun färg och lite krispig yta. När falafeln känns klar krydda då med tikka masala och låt stekas i ytterligare i en kort stund.

4. När bönorna och ärtorna har tinat, häll då av vattnet och se till att dem inte är för blöta när du lägger på dem på salladen. Glöm inte bort sockerärtorna om du har färska. Skiva jalapenon i tunnare skivor och lägg på och krossa cashewnötterna i en påse.

5. Lägg på falafeln på salladen, pressa över limesaft över den och till sist har du på cashewnötterna och sriracha mayo på hela salladen. Valfritt så klart, det går lika bra att servera falafeln och såsen på sidan om.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now