
Den här tikka masalan är fantastiskt god för att ta i! Ni kommer inte bli besvikna, vi blev helt sålda. Sofia må ha blivit svettig av chilin (ett tips är att ha i lite mindre chili om du är känslig) men gott blev det. Och vi får ju inte glömma att vi hade i halloumi. Vi absolut älskar halloumi båda två, så mycket att vi säkert skulle ta med det som en av tre valfria grejer till en öde ö. Ingredienser: (4 port)
300 gram halloumi
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 frp krossade tomater
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
Ca 5 cm ingefära
0,5 lime
2 msk tomatpuré
0,5-1 påse tikka masala krydda
1-2 tsk chiliflakes (beroende på hur starkt du önskar)
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Salt efter behag
Raps el olivolja
Tillbehör:
Ris
Koriander
Naan bröd
Såhär gör du:
1. Finhacka rödlök och vitlöken, fräs på i en stekpanna med olja tills den blir mjuk.
2. Riv ingefäran och blanda samman med de andra i stekpannan. Ha sedan i tikka masala krydda, kanel, chiliflakes och kardemumma och fräs i några minuter.
3. Lägg sedan i krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong, salt och limesaft. Låt sjuda i minst 10 minuter.
4. Mixa såsen i antingen en blender eller med en stavmixer om du önskar att få den jämn och slät. Häll tillbaka i pannan och tillsätt matlagningsgrädden.
5. Skiva halloumin i valfri storlek men gärna lite mindre och stek sedan på den tills den fått färg. Lägg sedan i det i tikka såsen.
6. Servera med ris, naan bröd och toppa gärna med koriander och lime.