
Den här tikka masalan är så inåt helsike god för att ta i! Madeleine har mer eller mindre blivit besatt av den och äter den väldigt väldigt ofta... Det har blivit en vardagsfavorit helt klart men det är förståeligt för smakmässigt är denna rätt helt fantastiskt! Indisk mat är så gott! Ps. Det går jättebra att byta ut halloumin mot något annat som t ex. tofu.
Ingredienser: (4 port)
300 gram halloumi
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 frp krossade tomater
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
Ca 5 cm ingefära
0,5 lime
2 msk tomatpuré
0,5- 1 påse tikka masala krydda
1-2 tsk chiliflakes (ta efter behag)
Salt efter behag
Raps el olivolja
Tillbehör:
Ris
Koriander
Naan bröd
Såhär gör du:
1. Finhacka rödlök och vitlöken, fräs i en stekpanna/gryta med olja tills den blir mjuk. Skala och riv ingefäran och blanda samman med de andra i stekpannan.
2. Ha sedan i tikka masala krydda, chiliflakes och tomatpuré och fräs i 2-3 minuter.
3. Ha krossade tomater, grönsaksbuljong, salt och limesaft (spara gärna 4 skivor lime till servering). Låt sjuda i minst 10 minuter.
4. Mixa såsen i antingen en blender eller med en stavmixer för att få den jämn och slät. Häll tillbaka i pannan och tillsätt matlagningsgrädden. Rör om ordentligt.
5. Skiva halloumin i valfri storlek men gärna lite mindre och stek sedan på i en annan stekpanna den tills den fått färg. Ha sedan i halloumin i tikka masala såsen.
6. Servera med ris, naan bröd och toppa gärna med koriander och en skiva lime.