Tortilla med äggröra, manchego, tomatsallad & chilimajo


Nu ska ni får recept på världens godaste frukost och vi menar det verkligen! Herregud så gott det enkla kan vara och kolla bara på färgerna, hur vackert är det inte? Så smakrikt och detta går att äta som frukost, brunch eller lunch. Man gör som man vill helt enkelt! Denna äggröra med alla tillbehör vill ni inte missa!


Ingredienser: (4 port)

6 ägg

100-150 g manchego

6 medelstora tomater (gärna gula & röda)

2 avokado

Salladslök

1 lime

1 chili

koriander

chilimajonäs

4 st majstortilla

1 msk smör

Olja

Salt

Peppar


Så här gör du:

1. Börja med att skölja och hacka tomater och lägg på en tallrik. Skiva chili och lägg på tomaterna. Pressa sedan över limesaft från en halv lime, salta och peppra och ha på koriander på tomatsalladen (om du gillar det).

2. Skiva sedan avokadon och pressa över lite limesaft. Skiva 3-4 st "stjälkar" från salladslöken tunt.

3. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och ha i en skvätt olja och smör. Värm gärna upp tortillabröden i en annan torr stekpanna på medelhög värme.

4. Riv i manchego i en skål/bunke, spara en liten del av osten till att riva över vid servering. Ha sedan i äggen i bunken, blanda runt med en gaffel lite "löst" tills äggen blandats ihop till en lite mer jämn smet. Tillsätt sedan äggröran i stekpannan och använd gärna en slickepott för att tillaga den och den ska ha en ganska lös konsistens så det är viktigt att ta bort pannan från plattan rätt tidigt kanske max 1-1,5 minut stektid. Den kommer tillagas av värmen även fast du tar bort den plattan. Ha på salladslöken och rör om.

5. Lägg sedan på tortillabröden på en tallrik, ha sedan på tomatsalladen, avokado, äggröra, lite extra koriander om så önskas och toppa med chilimajonäs och riven manchego.


  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now