Varm sötpotatissallad med grönkål, avokado & fetaost


Denna enkla sallad är något som alltid går hem om man vill ha en lite varmare sallad. Få ingredienser och du behöver knappt anstränga dig för att få ihop den. Den går att äta året om enligt oss. Toppa gärna salladen med granatäpplekärnor och servera med valfritt tillbehör och någon god kall sås (sås kan man inte få för mycket av).


Ingredienser: (4 port)

1 stor sötpotatis el 2 små

1 påse grönkål

1 förp fetaost

1 förp pärltomater

2 avokado

Flingsalt

Olivolja


Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader, skölj sedan potatisen och skiva den sedan i valfri storlek och form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, blanda ordentligt. Ha på flingsalt. In med plåten i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter beroende på storlek (håll lite koll).

2. Skölj och skiva tomater under tiden, skiva avokado och när potatisen börjar bli klar börja då steka grönkålen i olivolja på medelhög värme.

3. När potatisen är klar och grönkålen blivit lite mjuk och glansig blanda ihop detta i en stor skål. Lägg på tomater och avokado och toppa till sist med smulad fetaost.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now