Vegobullar med hemmagjord potatismos & gräddsås


Det var inte alls tänkt att vi skulle dela med oss av kvällens maträtt men då den förtjänar att hyllas så åker den nu upp. Vegobullar med hemmagjord potatismos och gräddsås. Tack vare Anammas formbara färs kan man få såhär fina vegobullar. Bland det godaste vi ätit! De smakar precis som vanliga köttbullar (ja vi törs faktiskt säga det) och är otroligt lätta att rulla och steka. Vi är helt lyriska!


Ingredienser: (2 pers)

Ca 250 g Anammas formbara färs

05, gul lök

4 medelstora potatisar

4-5 dl grädde el matlagningsgrädde

5 tsk soja

2 tsk söt senap (valfritt)

1 tsk vit balsamvinäger

Salt

Svartpeppar

Smör

Olja

Såhär gör du:

1. Ta fram färsen och låt den tina i ca 30-45 minuter. Tina ej i micron.

2. När färsen har tinat börja då skala potatisen och koka upp vatten. Lägg i potatisen och koka i ca 15-20 minuter.

3. Hacka lök och ha i lök, kryddor, senap och soja i färsen. Rulla färsen i valfri storlek till bullar och lägg i en stekpanna med olja/smör på medelhög värme. 

4. Ta fram en mindre kastrull förbered såsen genom att ha i 3 dl grädde och 2-3 tsk soja. Låt koka upp och sänk sedan värmen lite. Tillsätt salt och 1 tsk balsamvinäger. Låt sjuda en stund och smaka av. Tillsätt mer soja, vinäger eller salt efter behag. Om du önskar såsen lite tjockare ha då i ca 1-2 tsk mjöl eller maizena.

5. När potatisen kokat klart, mosa den då med en gaffel och ha i salt, 1 dl grädde och ca 25 g smör. Använd en stavmixer för att få den jämn och slät. Tillsätt mer grädde om det behövs för att få den riktigt len och fluffig.

6. Servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now