
Vi kände att det var verkligen på tiden att göra en burgare! Vi testade att göra burgaren av Anammas formbara färs och än en gång blev vi överraskade hur jäkla gott det blir. Stekt eller grillad, funkar vilket som! Denna vegoburgare kommer definitivt göras fler gånger i sommar.
Ingredienser: (2 burgare)
250-300 g Anammas formbara färs
Bistro hamburgerbröd
ca 100 g rödkål
1 avokado
cheddar ost
sallad
1 lime
0.5 dl majonäs
2 msk senap
2 msk honung
vitvinsvinäger
salt
timjan
Såhär gör du:
1. Gör i ordning såsen genom att blanda majonäs, senap, honung, 1 msk vitvinsvinäger och smaka av med sakt. Rör om och ställ i kylen.
2. Undertiden skär rödkålen i fina strimlor. Lägg i en bunke massera sedan in limejuice, vinäger och flingsalt.
3. Smaksätt sedan färsen med salt, peppar och timjan. Forma till biffar och stek på medelhögvärme alternativt grilla. Mot slutet lägg på cheddar osten.
4. Sätt sedan ihop hamburgaren med honey mustard-såsen i botten, avokado, rödkål, vegobiffar med cheddar och sallad.