Vegokebab med rödkål & tsatsiki


Om ni är sugna på kebab men inte vill äta kött så kan vi lova er att denna vegokebab från Schysst Käk inte kommer göra er besvikna! Vi var t o m tvungna att dubbelkolla förpackningen att vi inte köpt fel sort... Så gott var det om inte godare och då med vetskapen att den är vegetarisk!


Ingredienser: (2-3 portioner)

Schysst Käks vegokebab

1/3 rödkålshuvud

Gula tomater

Ruccola

Fetaost

1 avokado

Liba bröd el pitabröd

1/2 gurka

Limejuice (ca 1/2 lime)

2 dl grekisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

Salt

Olivolja


Såhär gör du:

1. Riv gurkan och lägg i durkslag, försök pressa ut så mycket vatten som möjligt. Salta gurkan och låt torka i ca 10 min. Undertiden skär upp rödkålen och lägg i en bunke med lime och olivolja, jobba in ingredienserna så kålen blir riktigt lila och fin.

2. Stek på vegokebaben enligt förpackning. Undertiden gör klart tsatsikin genom att blanda den rivna gurkan med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja och salt. Skär upp övriga grönsaker.

3. Tillsist är det dags att sätta ihop rullen med alla ingredienser och servera med tsatiski.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now