
Om ni är sugna på kebab men inte vill äta kött så kan vi lova er att denna vegokebab från Schysst Käk inte kommer göra er besvikna! Vi var t o m tvungna att dubbelkolla förpackningen att vi inte köpt fel sort... Så gott var det om inte godare och då med vetskapen att den är vegetarisk!
Ingredienser: (2-3 portioner)
Schysst Käks vegokebab
1/3 rödkålshuvud
Gula tomater
Ruccola
Fetaost
1 avokado
Liba bröd el pitabröd
1/2 gurka
Limejuice (ca 1/2 lime)
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Olivolja
Såhär gör du:
1. Riv gurkan och lägg i durkslag, försök pressa ut så mycket vatten som möjligt. Salta gurkan och låt torka i ca 10 min. Undertiden skär upp rödkålen och lägg i en bunke med lime och olivolja, jobba in ingredienserna så kålen blir riktigt lila och fin.
2. Stek på vegokebaben enligt förpackning. Undertiden gör klart tsatsikin genom att blanda den rivna gurkan med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja och salt. Skär upp övriga grönsaker.
3. Tillsist är det dags att sätta ihop rullen med alla ingredienser och servera med tsatiski.