Vegorulle med rödbetshummus, fetaost & srirachamajonäsVi älskar vegokebab och tycker att det är sjukt att något kan smaka så likt vanlig kebab. Vi har länge velat testa att göra en rödbetshummus och det blev så gott! Servera med libabröd, sallad, fetaost och gärna med srirachamajo.


Ingredienser: (4 port)

1 förp vegokebab (Schysst käk)

Libabröd

1 salladspåse (valfri sort)

Chilimajo

1 förp fetaost

Rödbetshummus:

380 g förkokta kikärter

250 g kokta rödbetor

3 msk olivolja

1 msk tahini

2 vitlöksklyftor

0.5 citroner

0.5 krm spiskummin

0.5 krm salt

0.5 krm peppar


Så här gör du:

1. Börja med förbereda hummusen genom att mixa ihop kikärtor, rödbetor (kan skivas i mindre bitar för att underlätta) olivolja, tahini, pressade vitlöksklyftor, citronsaft, spiskummin, salt och peppar tills den är jämn och slät i konsistensen. Smaka av och tillsätt mer kryddor eller citronsaft om så önskas.

2. Stek sedan på vegokebaben på medelhög värme, rör om ofta. Olja behövs inte så den redan är fet som den är. Stek i några minuter tills den fått lite färg.

3. Skölj sedan sallad och servera vegokebabeni libabröd tillsammans med sallad, rödbetshummus, smulad fetaost och ringla över srirachamajo.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now