VITLÖKSROSTADE KIKÄRTOR MED KROSSADE TOMATER & SPENAT


Den här maträtten var en stor anledning till att vi började älska kikärtor. Vi åt den minst en gång i veckan när vi bodde i Milano. Den är klar på 15 minuter, är nyttig, glutenfri, billig och du behöver bara 7 ingredienser plus kryddor. Vardagsmat som passar perfekt som lunch, middag eller som matlåda.


Ingredienser: (ca 3 port)


1 förp kokta kikärtor


1 förp krossade tomater


1 msk tomatpuré


I burk majs


1 påse bladspenat


3 tsk vitlökspulver


1-2 tsk chilipulver


2 tsk cayennepeppar


3 tsk paprikapulver


1-2 tsk salt


Ris (måtta upp till ca 3-4 port)


1 msk matyoghurt/créme fraiche (valfritt)


Såhär gör du:


1. Skölj av kikärtorna och lägg i en stekpanna på medelhög värme med lite olja. Kikärtorna ska rostas så ha inte i för mycket olja. Krydda med vitlökspulver och paprikakrydda.


2. Börja koka riset enligt förpackningen. Se till att röra på stekpannan väldigt ofta då kikärtorna annars lätt fastnar.


3. När kikärtorna är lätt rostade (efter några minuter) häll då i majs, krossade tomater, tomatpuré, chilipulver, cayennepeppar och salt. Rör om och låt puttra medan riset kokar.


4. Smaka av, tillsätt mer kryddor om du vill det. Jag älskar stark mat och har gärna i extra chili medan Sofia föredrar ganska mycket mindre. Det blev lite för starkt för Sofia ibland i Milano när jag hade lagat denna mat haha!


5. Det sista du gör är att ha i en påse med babyspenat och blandar runt det tills den mjuknat. Servera med en klick matyoghurt, créme fraiche eller Oatlys fraiche om du vill ha rätten helt vegansk.

0 visningar
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now